Blogs

Millenium paaudze – nākamie izcilie līderi un vadītāji?

Pašlaik Y jeb millenium paaudzei (dzimuši no1980 līdz 1997. gadam) ir ļoti liela nozīme gan kā darbiniekiem, gan patērētājiem. Bet vai kāds ir aizdomājies, par kādiem līderiem kļūs šī paaudze? Šīs paaudzes pašreizējiem priekšniekiem un vadītājiem ir liela nozīme šīs vecuma grupas apmācīšanā, skološanā, zināšanu nodošanā.

Uzskaitītās 5 atziņas var palīdzēt esošajiem līderiem, guru un vadītājiem, lai virzītu nākamo paaudzi pareizajā virzienā, kā arī vairāk izprastu to.

1. Millenium paaudze vēlas sasniegt virsotnes.. ne šodien, bet kaut kad nākotnē. Vairāk kā 90% šī vecuma pārstāvji vēlas būt līderi, 52% šo cilvēku ir sievietes. 58% atzina, ka viena no svarīgākajām laba līdera īpašībām ir komunikācijas prasmes.

2. “Prāta Vētras” faktors: kad šai paaudzei tika jautāts, kas ir viņu lielākais motivātors, lai kļūtu par līderi, 43% atbildēja, ka viņi vēlas spēcināt, dot enerģiju, priecēt citus (šī iemesla dēļ mēs to nosaucām par “Prāta Vētras” faktoru, jo, kurš gan to dara labāk? ;) ) Tikai 5% kā motivātoru minēja naudu, 1% - varu.

3. Pašapziņas iezīmes. Kā jau minējām - 58% atzina, ka labas komunikācijas prasmes ir viena no svarīgākajām laba līdera īpašībām, interesanti, ka 51% no šiem respondentiem šo īpašību uzskata par savu stiprāko īpašību.

4. Vēl nav gatavi skaldīt un valdīt! 43% no Y paaudzes atzina, ka viņiem pietrūkst zināšanu, pieredzes “noskatītajā lauciņā”.

5. Vēlas mācīties un apgūt. Ar vismaz dažu gadu darba pieredzi, 55% millenium paaudzes atzīst, ka uzņēmumi nepiedāvā pietiekami lielas izaugsmes un citas iespējas, kādas viņiem šķiet svarīgas.

Viens no interesantajiem faktiem – 39% Y/millenium paaudzes uzskata, ka viņu pašreizējie darba devēji nav sevišķi labi līderi un vadītāji. Ja tā patiešām ir, no kā Y/millenium paaudze tad var mācīties?

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku