Blogs

Kas notiek, ja darba laiks tiek samazināts par 17%?

Skan interesanti, vai ne? Vai palielinātos produktivitāte? Uzlabotos pašsajūta? Uz šo jautājumu atbildi izdomāja meklēt kāda žurnāliste, kura uz divām nedēļām samazināja savu darba laiku par 17%. Tā vietā, lai strādātu no 9.00 – 18.00 un darba pārtraukumā lasītu ar darbu saistītu lasāmvielu, žurnāliste strādāja no 9.00 – 17.00, kā arī ieturēja īstu pusdienu pārtraukumu uz 30 min katru dienu.

Daļa no eksperimenta nepārsteidza – sākumā valdīja iekšējs uztraukums, ka tiek strādāts mazāk, daļa pārsteidza – produktivitāte darbā nepalielinājās, bet arī nesamazinājās.

Lielākais pārsteigums – tika tērēts vairāk naudas! Tipiski pusdienās tiktu ēsta kāda sviestmaize, kas iegādāta netālu no darba vai paņemta no mājām, taču darba ritma izmaiņu dēļ bija laiks, lai paēstu kārtīgi.

Viens no mīnusiem bija vakaros gaidīt kolēģus vai citus draugus, kuri darbu arī beidz 18.00. Eksperimenta dēļ bija radusies vesela brīva stunda, kuras laikā ar kaut ko vajag nodarboties, lai laiks paietu ātrāk. Šādos gadījumos visbiežāk tika izvēlēts iegādāties un palasīt kādu žurnālu vai pastaigāt pa veikaliem (un arī kaut ko nopirkt!).

Rezultātā – katru dienu tika tērēts vairāk nekā pirms eksperimenta uzsākšanas. Summas sākumā var nelikties lielas, bet, kad viss tiek sasummēts kopā, tad divu nedēļu laikā tika iztērēts gana daudz, lai to justu mēneša beigās.

Pēc šī eksperimenta beigām svarīgākais ieteikums un secinājums – vienmēr vajag labāk izveidot plānu, ko darīt ar savu brīvo laiku, lai nebūtu lieki un nevajadzīgi jātērē nauda.

Avots: http://www.businessinsider.com/i-cut-my-work-hours-and-spent-a-lot-more-money-2016-4

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku