Blogs

Kā strādāt mazāk, bet paveikt vairāk?

Tas, ka jūs tērējat vairāk laika strādājot, ne vienmēr jums garantēs veiksmi darbā. Galvenā atslēga uz panākumiem darbā ir nevis ilgāka strādāšana vai garākas darba stundas - nē, nepavisam, panākumi slēpjas tajā, ka vajag strādāt mazāk, bet gudrāk.

Sasniegt savus profesionālos sapņus, izveidot vēlamo karjeru un to visu savienot ar ģimeni, draugiem un jautrību liekas neiespējami, jo kaut kam no tā visa taču nepietiks laika. 

Arvien vairāk cilvēku saprot, ka nav jāstrādā vairāk kā 40 stundas nedēļā, lai iegūtu veiksmīgu karjeru. Strādājot vairāk par 8 stundām dienā krītas darba ražīgums un efektivitāte, citās kompānijās, darba dienas ilgums ir tikai 6 stundas. Patiesībā, jūs varat strādāt mazāk un paveikt vairāk. Viss, kas nepieciešams, ir disciplīna, pāris veiksmīgi padomi un apņemšanās sasniegt jūsu uzstādīto mērķi.

Ja jūs vēlaties būt viens no tiem cilvēkiem, kas strādā mazāk, bet vienalga paspēj visu un ir veiksmīgs savā karjerā, tad būtu vērts iegaumēt šos 7 pamatnoteikumus:

1. Dodoties brīvdienās, pārbaudiet vai esiet atslēdzies no darba e-pasta. Mēs 5 dienas nedēļā strādājam, un tikai 2 dienas ir laiks, ko pilnībā varam veltīt ģimenei vai draugiem. Izmantojam šo iespēju, un pa brīvdienām “atslēdzamies” no darba.

2. Vajag sadalīt savu darba dienu tā, lai 80% no sava laika tiktu veltīti svarīgajiem darbiem, bet tikai 20% mazāk svarīgiem darbiem, kurus vajag paveikt, bet tos nevarētu likt kā prioritāti.

3. Veiksmīgiem cilvēkiem vienmēr būs, ko darīt, un būs neskaitāmi uzdevumi, ko veikt. Katram pašam ir jāsaprot, kas ir tās lietas, ko katrs pats grib paveikt, sasniegt, tādēļ, iespējams, nāksies kādreiz arī atteikt kādam darbam vai projektam, ko kāds papildus grib iedot. Ir jāiemācās pateikt nē.

4. Ir jāstrādā pie sava ķermeņa un prāta. Vingrinājumi palīdz būt veseli gan miesai, gan prātam, tāpēc būtu ļoti vērtīgi ne tikai katru dienu palasīt ko jaunu, kas uzturētu prātu nepieciešamajā asumā, bet arī nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, kas palīdzētu ķermenim būt veselam.

5. Katrai darba dienai vajag sagatavoties. Vajag izveidot plānu ar prioritātēm un svarīgajām lietām, kas tajā dienā ir jāizdara.

6. Izmanto īsus pārtraukumus enerģijas atjaunošanai. Var izmantot Pomodoro tehniku, lai kontrolētu savu enerģijas patēriņu un koncentrēšanās spējas. Dienas sadalīšana īsos darba segmentos, var palīdzēt uzturēt enerģiju visas dienas garumā.

7. Atrodi laiku paskatīties uz savu darbu no malas. Tas var palīdzēt novērtēt, kas no visa, ko dari, strādā un kas nē.

Avots: http://switchandshift.com/successful-people-work-less-get-done

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku