Blogs

Ja Tu strādā vairāk nekā šo skaitu stundu nedēļā, tad tas negatīvi ietekmē Tevi.

Nevienu reizi vien dzirdēts, ka strādāt pārāk daudz, ir ļoti kaitīgi. Cik daudz ir par daudz? Vai Tu strādā vairāk nekā 40h nedēļā? Ja tas ir tikai uz īsu laika periodu, tad to, ka tas negatīvi ietekmē Tevi un Tavu darbu, nebūs tik viegli ievērot. Ja tas ir pārvērties par ieradumu, tad nepieciešams nedaudz apstāties un padomāt.

Ko par to “saka” dažādi pētījumi?

Par darba slodzi, protams, ir veikti dažādi pētījumi, kas atklāj, kā vairāk nekā 40 h strādāšana ietekmē cilvēku fiziski, emocionāli, kā arī sociāli..

Atklājumi bija sekojoši:

·  Ja dienā tiek strādāts vairāk par 10 h, tad tas par 60% palielina iespējas saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.

·  10%, kuri strādā 50 – 60 h nedēļā, 30%, kuri strādā vairāk kā 60 h nedēļā, atzina, ka viņiem ir problēmas attiecībās (ja tādas vispār ir).

·  Darba laiks, kas ir vairāk nekā 40 h nedēļā bieži vien saistās ar palielinātu cigarešu un alkohola patēriņu, kā arī neveselīgi liels svara pieaugums vīriešiem, depresija sievietēm.

·  Uzņēmumos ar 40 h darba nedēļu tikai 23% slimības lapu skaits bija lielāks par 9%; uzņēmumos, kur darba laiks ir ilgāks, 54% darbinieku slimības lapu skaits bija lielāks par 9%.

·  Darbiniekiem, kuri strādā vairāk nekā 11 stundas, ir lielāks depresijas risks.

·  Traumu risks palielinās līdz ar darba stundu pieaugumu. Tiem, kuri strādā vairāk par 60 h nedēļā, ir par 23% lielāka iespējamība iegūt dažādas traumas, iekļūt negadījumos.

·  Uzņēmumos, kur darba laiks ir par 8,7% lielāks nekā 40 h, darbiniekiem nebija problēmas ar nogurumu. Tajos uzņēmumos, kur darba laiks bija par 15,4% lielāks nekā 40 h, darbiniekiem bija lielas problēmas ar nogurumu, veselību.

·  Biznesa darba vidē produktivitāte samazinās par 25%, ja darba slodze ir lielāka par 60 h nedēļā.

 Avots: http://www.inc.com/tom-popomaronis/science-says-you-shouldnt-work-more-than-this-number-of-hours-a-day.html

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku