Blogs

7 lieliski padomi, lai kļūtu par labāku līderi!

Līderība ir kas vairāk kā tituls, kā arī būt atbildīgam par komandu. Lai arī līderim ir nepieciešamā autoritāte, lai varētu cilvēkiem teikt, ko un kad darīt, ko ne, ja Tu neesi labs līderis, tad Tev un Tavai komandai nebūs iespējams sasniegt nospraustos mērķus.

Šeit apkopoti 7 lieliski padomi, lai kļūtu par veiksmīgu līderi:

Iepazīsti un komunicē. Būt kādas cilvēku grupas līderim nozīmē, ka šeit ir svarīga savstarpēja uzticēšanās un sapratne starp Tevi un grupu. Centies iepazīt un izveidot saikni ar katru no savas grupas, tas palīdzēs uzzināt, kādas ir katra dalībnieka intereses, talanti, vājās puses. Iedrošini, organizē arī aktivitātes, kas ļautu arī grupas biedriem iepazīt vienam otru - tas palīdzēs veidot labāku atmosfēru grupā, kā arī motivēt katru no grupas dalībniekiem.

Iedrošini radošumu. Ja vēlies, lai Tava komanda lielisku paveic darbu, tad sniedz tiem brīvību prāta vērtām, trakām idejām un pētīšanai, izmēģinājumiem.

Laba līdera durvis vienmēr ir atvērtas, kā arī viņš vienmēr ir gatavs uzklausīt idejas un priekšlikumus. Labs līderis arī sniedz dažādus izaicinājumus, interesantus uzdevumus, lai komandai nepaliktu garlaicīgi, kā arī parādītu ticību tai.

Koncentrējies uz pozitīvo. Par to, kāds ir līderis vislabāk spriest krīzes situācijās – kā viņš rīkojas, kuru viņš vaino, kā izturas pret komandu. Labs līderis koncentrējas uz pozitīvo – pamēģini šajā situācijā atrast 3 labas lietas. Jo saprotošāks un pozitīvāks Tu būsi krīzes situācijās, jo pozitīvāki un atvērtāki būs komandas biedri pret Tevi un saviem biedriem.

Nesaki, parādi. Efektīvs līderis prot parādīt to, kas nepieciešams. Iedomājies skolu, kurā skolotāja visu laiku saka skolēniem pareizās atbildes! Tas nav labi ne skolēniem, ne pašai skolotājai, jo ne viņa, ne skolēni neko neiemācās, neattīstās. Tāpēc nepieciešams atrast pareizo pieeju, lai pats skolnieks spētu atrisināt uzdevumu vai izdomāt pareizo atbildi.

Esi godīgs. Ja nebūsi tiešs un godīgs, tad Tava komanda nezinās, kādas ir Tavas patiesās domas. Tavas pozitīvās un negatīvās atsauksmes ir vienlīdz svarīgas – līdzsvaram ir liela nozīme, jo tas motivē un iedvesmo komandu.

Atsauksmes. Ne tikai komanda var daudz iegūt no godīgām atsauksmēm, bet arī Tu pats! Tas var palīdzēt Tev kļūt par labāku līderi, iespējams, ka pat neaptver, ka dari kaut ko tādu, kas citiem liekas nepieņemams. Mēs visi visu laiku mācāmies no savām kļūdām un esam nemitīgā attīstībā.

Kāda ir Tava motivācija?

Ja kāds līderību uztver kā lomu vai kaut ko, kas ticis uzticēts, tad to no malas var viegli redzēt. Tev pašam jāgrib būt līderim – uztver šo titulu kā godu. Tu esi tas, kurš spēj iedvesmot, iemācīt ko jaunu, virzīt savu komandu uz panākumiem, kā arī pats vari daudz mācīties no savas komandas!

Avots: http://www.businessnewsdaily.com/4991-effective-leadership-skills.html

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku