Blogs

Organizācijas personāla motivācijas sistēma: darbinieku prēmēšana

Ikgadējās plānošanas un darba izpildes pārrunas var tikt veiksmīgi integrētas organizācijas personāla motivācijas sistēmā, piemēram, darbinieku prēmēšanā. Ja prēmijas tiek piešķirtas, balstoties tikai uz kopējiem darba rezultātiem, tad var tikt apdraudēts taisnīguma princips. Darbinieku kompetences līmenis un ieguldījums kopējo mērķu sasniegšanā vienmēr būs atšķirīgs. Prēmiju piešķiršana, neņemot vērā katra indivīda ieguldījumu, var arī mazināt darbinieku motivāciju turpmāk strādāt ar pilnu atdevi. Minētos riskus var novērst, organizējot Ikgadējās plānošanas un darba izpildes pārrunas, kurās gada sākumā tiek noteikti katra darbinieka individuālie mērķi, bet nākamā gada sākumā tiek novērtēts darba izpildījums. Pamatojoties uz to, cik lielā mērā mērķis ir sasniegts, tiek noteikts prēmijas apmērs. Šādā veidā var arī veicināt īpašu svarīgu un organizācijai prioritāru mērķu sasniegšanu. Mūsdienu tehnoloģiju straujā attīstība un izmaiņas darba tirgū liek organizācijām izvērtēt savu darbinieku esošās kompetences un nepārtraukti veicināt attīstīt jaunas. Lielākā daļa organizāciju paaugstina darbinieku kompetences, finansējot dažādas mācības no sava budžeta. Bet vai šie naudas līdzekļi tiek izlietoti efektīvi? Vai mēs zinām kādas kompetences un kuriem darbiniekiem ir jāpaaugstina? Atbildes uz šiem jautājumiem var sniegt Ikgadējās plānošanas un darba izpildes pārrunas. Tajās, novērtējot individuālo mērķu sasniegto līmeni, tiek izvērtētas arī kompetences, kuras ir veicinājušas vai kavējušas sasniegt noteiktos mērķus. Kompetenču izvērtēšana var tikt piesaistīta gan prēmiju sistēmai, gan arī darbinieku algu paaugstināšanai. Veicot Ikgadējās plānošanas un darba izpildes pārrunas, tiek apkopota informācija par darbiniekiem nepieciešamajām mācībām, kas palīdz izveidot pamatotu organizācijas apmācību plānu.

Avots: "Leilands un Putins"

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Ikgadējās plānošanas un darba izpildes pārrunas var tikt veiksmīgi integrētas organizācijas personāla motivācijas sistēmā, piemēram, darbinieku prēmēšanā. Ja prēmijas tiek piešķirtas, balstoties tikai uz kopējiem darba rezultātiem, tad var tikt apdraudēts taisnīguma princips. Darbinieku kompetences līmenis un ieguldījums kopējo mērķu sasniegšanā vienmēr būs atšķirīgs. Prēmiju piešķiršana, neņemot vērā katra indivīda ieguldījumu, var arī mazināt darbinieku motivāciju turpmāk strādāt ar pilnu atdevi.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku