Blogs

Lietpratīgums sākas ar kompetences izjūtu

Cik prasmīgi jūs veicat savu darbu? Vai izpildāt kādus testus, periodiski saņemat uzslavas vai kā citādi izvērtējat savu veikumu? Protams, ir objektīvs veids, lai parādītu, vei esat zinošs tajā, ko darāt, un vai varat uzskatīt, ka esat guvis panākumus. Patiesībā jau cilvēki, kuri domā, ka viņi nepārzina savu jomu pilnībā - jo nespēj nedz gūt panākumus, nedz uzņemties vadību - , nemaina savu viedokli pat tad, ja sasniedz kādus pozitīvus rezultātus. Gluži otrādi - viņu šaubas par savām spējām dzēš visas panākumu liecības un situācija izvēršas gluži pretēja. Negaidiet, līdz nākamais sniegums uzlabos jūsu pašvērtējumu, jo sajūtas nav atkarīgas no faktiem. Lietpratīguma izjūta sākas ar sajūtām, kas vēlāk rada kompetenci. Pētījumi rāda, ka vairumam cilvēku ceļā uz panākumiem nav nekāda sakara ar pašu darbu, bet gan viņu pašapziņas celšanu. Patiesībā astoņi no desmit cilvēkiem apliecināja, ka viņu pašvērtību nosaka nevis patiesais veikums, bet gan tas, ka viņi paši novērtē savus panākumus darbā.

Gribble 2000

Pētījumi rāda, ka vairumam cilvēku ceļā uz panākumiem nav nekāda sakara ar pašu darbu, bet gan viņu pašapziņas celšanu. Patiesībā astoņi no desmit cilvēkiem apliecināja, ka viņu pašvērtību nosaka nevis patiesais veikums, bet gan tas, ka viņi paši novērtē savus panākumus darbā.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku