Blogs

Kā atbildēt uz jautājumu: "Kur Tu sevi redzi pēc 5 gadiem?"

Gandrīz katrs no mums darba intervijā ir saskāries ar jautājumu par to, kur sevi redz pēc viena, diviem vai pieciem gadiem.

Ja darba devējs vai atlases menedžeristo uzdod šo viltīgo jautājumu: "Kur tu sevi redzi pēc pieciem gadiem?", katram no mums cauri prātam var izskriet vairākas domas, ko tad īsti atbildēt - "augstākā amatā jūsu kompānijā", "citā kompānijā", "vadot pašam savu uzņēmumu", bet neviens no šiem variantiem nav labākā atbilde, kuru sniegt.

Bet kā tad īsti atbildēt, lai darba devējs būtu apmierināts ar jūsu teikto?

Lielākā daļa no mums intervijas laikā piepušķo ne tik jaukās patiesības, nedaudz piemelo, lai parādītu sevi no labākās puses. Pirmajā acu uzmetiena liekās, ka uz šo jautājumu viennozīmīgi būs jāmelo, jo tas, ko es patiesībā atbildētu, darba devējam nebūtu jāzina. Taču labā ziņa ir tāda, ka uz šo jautājumu ir iespējams atbildēt pasakot patiesību, bet joprojām sakot arī to, ko darba devējs vēlās dzirdēt.

Vai jums ir reālistisks skatījums uz savu karjeru? Vai esat ambiciozs? Un vai šī konkrētā pozīcija sakrīt ar jūsu izaugsmes vēlmēm un mērķiem kopumā? Šie ir jautājumi uz kuriem jums sev vajag atbildēt, jo tieši šie jautājumi ir netiešā veidā paslēpti zem šī viena viltīgā jautājuma un uz tiem darba devējs vēlās dzirdēt atbildi. Piemēram, viens no veidiem, kā gūt pareizo atbildi: domājiet par to, kur šī pozīcija varētu jūs reāli aizvest un domāt par to, kā tas atbilst jūsu profesionālajiem mērķiem.

Ir pareizi teikt, ka jūs patiešām nezināt, kas notiks nākotnē, bet ir vērts atbildē iepīt savus mērķus, parādīt savu mērķtiecību, iepriekšējo pieredzi, kas varētu palīdzēt konkrētajā darbā, kā arī uzslavēt kompāniju - gan esošo, gan topošo.

Atbilde varētu skanēt sekojoši: "Esmu ļoti ieinteresēts konkrētajā pozīcijā Jūsu kompānijā, jo pēc pieciem gadiem es vēlos būt jomas eksperts ar padziļinātām zināšanām Jūsu darbības nozarē, un es zinu, ka tas ir kaut kas tāds, ko man būs iespēja šeit iegūt un sasniegt. Es ļoti priecāšos tuvāko gadu laikā uzņemties papildus projektu vadītāja pienākumus vai pat novadīt kādus projektus pilnā apjomā. Man ir paveicies, jo esošajā darba vietā strādāju kopār ar fantastiskiem projektu vadītājiem, kas man ir devis lielisku skatījumu uz to, kādam jābūt labam vadītājam un arī nelielu pieredzi šāda veida pienākumos, kuru labprāt pilnveidotu tieši Jūsu kompānijā."

Protams, katrs amats un katrs uzņēmums ir individuāls, tāpēc nav vienas vienotas atbildes, kas derētu visiem gadījumiem, taču, ja atbildē sanāks iepīt iepriekš minētās lietas un atbildes uz īstajiem zemūdens jautājumiem, tad visam vajadzētu būt kārtībā.

Avots - https://www.themuse.com/advice/how-to-answer-where-do-you-see-yourself-in-5-years?ref=videos-and-podcasts-0

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku