Blogs

6.oktobris - Eiropas Darba diena

2012. gada 6. oktobrī Briselē Eiropas Komisijas Berlaymont ēkā no plkst. 10 līdz 17  notiks Eiropas Darba diena (The European Job Day), kuras iniciatori ir Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls (EURES) un Eiropas Komisija.

Paredzams, ka 2012. gada 6. oktobrī Briselē uz vietas piedalīsies aptuveni 10 000 dalībnieku no Beļģijas un kaimiņvalstīm un vēl vairāki tūkstoši pievienosies tiešsaistē. Iepriekšējās Eiropas Darba dienās Briselē tika piesaistīti vairāki simti uzņēmumu, organizāciju un iestāžu no visas Eiropas. Šogad Darba diena Briselē ir vērsta uz videi draudzīgām darba vietām, kā arī darbu IKT un veselības aprūpes nozarē.

Šāds pasākums nenotiek pirmo reizi un tās galvenais mērķis ir palīdzēt satikties klātienē darba devējiem un ņēmējiem. Šis pasākums darba devējiem palīdz konkrētajam amatam sameklēt vajadzīgo darbinieku, lai arī kurā Eiropas daļā viņš atrastospiedaloties Eiropas Darba dienā klātienē vai tiešsaistē. Par dalību Eiropas Darba dienā nav jāmaksā. Turpretī darba ņēmējam tā ir iespēja iepazīt darba tirgu Eiropā, arī satikt klātienē darba devēju, saņemt vērtīgus padomus, kā arī iegūt cita veida noderīgu informāciju par darbu Eiropas Savienībā.

Darba dienu vēriens un galvenās tēmas atšķiras, bet šīs dienas vienmēr organizē ar mērķi veicināt mobilitāti visā Eiropas Savienībā un, protams, piemeklēt īsto kandidātu īstajai vakancei. Visi dalībnieki pasākuma laikā saņem svarīgu informāciju par darbu ārzemēs un par kandidātu atlasi no ārzemēm, tai skaitā par darba meklēšanas dienestiem, kā arī konkrētus praktiskus ieteikumus.

Eiropas darba dienas laikā ir iespēja apmeklēt arī dažādus pasākumus un stendus - darba gadatirgus, seminārus, konferences un informatīvos seminārus.

Dodoties uz šo pasākumu, darba devējiem ir būtiski sagatavot informatīvus materiālus par iespējamām vakancēm, bet darba ņēmējiem ir vērts paņemt līdzi savu CV kopijas.

Piesakot savu dalību Eiropas darbaa dienai, darba devējiem tiks nodrošināts stends un vieta informatīvajiem materiāliem. Lai pieteiktos, jānosūta e-pasts uz info@europeanjobdays.eu. Ja vēlaties sazināties savā dzimtajā valodā, lūdzu, sazinieties ar EURES Latvija pārstāvjiem, nosūtot e-pastu uz eures@nva.gov.lv.

Darba ņēmējiem sava dalība pasākumā nav jāpiesaka.

Ilze Mežniece

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku